Добре дошли в

ПРОБУЖДАНЕ

сайта на Павел Лазаров!

НОВИНИТЕ ОТ

МОЛИТВА

БИБЛИОТЕКА

ПРЕДПОЧИТАНИ

АРХИВ

КОЙ СЪМ АЗ

 

 

ДНЕВНИК

Неделя, 27.08.2006 г.

Всемогъщи Боже!?! Ето го! Това е! Ето пътя, който търсех толкова време! Ето я посоката, пътепоказателят, която знаех, че съществува, но все не намирах.

Трябваше да си скапя крака, па да ме оперират и да ми забранят да мърдам много-много, за да мирясам за седмица и да прочета (попадайки ... отново „съвсем случайно”) на книгата, която свиден читател ми бе пратил още през пролетта. Казва се Анастасия”, авторът е Владимир Мегре.

Аз съм зашеметен от прочетеното - тук намирам потвърждение и аргументация в защита на натрапчивото си усещане за кривото устройство на света, но намирам и пътя, изхода. Ето методите, принципите и инструментите, които да приложа в борбата си за ОБЩОТО достойно съществуване, защото спасение по единично НЯМА!  към Дневника


КНИГА ЗА ГОСТИ

Пусни своя коментар

Виж всички коментари

 


постоянни темиИзбери в ляво

:: Запетая

:: Родна реч

:: Речник

:: Методи

:: Българския път

 


всички МОИ

:: За България, Италия, вярата и благоденствието

:: Емигрантско Верую I

:: Емигрантско Верую II

:: За пътя към прозрението

 


КРАТКИ РАЗМИСЛИ

:: Пресни "кратки"

:: Вместо програма

:: В търсене на ...

:: Медиите под контрол? 

:: Благодарност

:: Колко сме зле 

 


интервюTA и писма

:: Оптимизъм и сметки

:: Интервю, април 2003 г.

:: Война на невежеството

 

АУДИО

:: р. Отзвук, декември 2004 г.(8 Mb)

 


Преведени автори

:: Енрике Пенялоза

:: Арундхати Рой

:: Амартая Сен

:: Вацлав Хавел

:: Ноам Чомски
 

 


Препоръчвам горещо

BGVelikden

Българският Великден

 


 

Българско парти в Милано

 


ПРЕСТЪПНИЦИ

Валентин Димитров


Оп-п-п-па!

Престъпникът замъкнал софиянци с милиони левове е спонсор на управляващата партия

 

 

четвъртък 10 август 2006 г.

Гледай ти!? Социалистите били лапали за сметка на софиянци покрай ... (топло, топло, ...) "Топлофикацията", човек на Шулева (НДСВ) бил източил 5 млн. лева от държавна фирма, а други, от обръча на ДПС, били източили 600 милиона от Държавния резерв (поне според "Всеки ден" от четвъртък, 10.08.2006 г.).

 Но това са повече инсинуации на журналисти незаслужаващи внимание. Важното е, че държавата върви добре и още по-добре и скоро ще цъфнем и ще вържем. Казват ни го вчера тримката от управляващата коалиция под диригентството на президента Седефчов. Не бива да се съмняваме в искреността на Доган, Сакскобурготски и Станишев, и още по-малко на онази на президента. Защо ли да се съмняваме, да не би другарчетата да са лидери на БСП, ДПС и НДСВ? Защо ли да вярваме на това, което усещаме със сетивата и джобовете си, като можем да вярваме на сладките приказки на финансираните от престъпници и така да спим съвсем спокойно?

Наглостта на управляващите е удивителна, но ..., милите, какво друго могат да прявят освен да се мъчат да замажат положението с лъжите си. Да управляват така и така не умеят ...

А софиянци трябва да ги одерат още със стотици милиони, та белким им оврат главите, че с гледане на телевизия, с четене на вестник "Труд" (или "24 часа") и със свенливо възмущение сред приятели, промени не се осъществяват. "Не бе, осъществяват се. Ето, Бойко Борисов ще ги осъществи. Не виждаш ли как запълва дупки? Това не е ли промяна?!" ... Остай се!

Ето я статията от "Всеки ден".  Прави си изводите, приятелю, и ... формулирай, ако ти е възможно, една идея за действие, защото ако продължава така загиваме. Загиваш ти, загивам и аз, загива милата ни България ... Ако не ти е възможно, ще я формулирам аз вместо теб, но ти ще трябва да ми помагаш. Разбрахме ли се? ;)

 

''Топлофикация'' спонсорира БСП

Валентин Димитров подарил компютри на червената централа

Дружество "Топлофикация" София е подарило на БСП 10 компютъра по време на кампанията за кметските избори миналата година. Това съобщи пред "Всеки ден" инж. Ваньо Петров, който е работи в направление "Експлоатационна и ремонтна дейност" на дружеството. Той разказа, че има подписан приемно-предавателен протокол за дарението. В него фигурирало името на Стояна Тодорова, която работела в щаба на Татяна Дончева. Инж. Петров обясни, че става дума за нови конфигурации компютри.

Пак по време на изборите е имало заповед от ръководството служители на "Топлофикация" да присъстват на събрание на БСП в салона на топлорайон "София Изток". Това е станало след договорка на Димитров с шефа на столичните социалисти Румен Овчаров. Част от хората не са искали да присъстват, но е имало изрично нареждане хората, които ще присътват, да бъдат определени със специален списък. След събранието ръководството е поискало имената на тези, които са се осмелили да си тръгнат от червената сбирка. ...

 


СЕРИАЛ

Венеция нощем

Поредната серия от живота ми, приличащ на телефилм
(от дневника ми)


 

понеделник, 31.07.2006 г.

За да спазя традицията от последните месеци, този понеделник съм пак като парцал - вчера цял ден монтирах една пергола (на нашенски асма), като се нядявах надвечер да я "поднеса" на жена си за подарък по случай годишнината от сватбата ни. Надцених се ... и сбърках реда на монтажа, та се оказах с оная ми ти тежка решетка, монтирана цялата, но ... на земята. Никакъв шенс да я вдигна на височина от 2,40 м сам. След двата неуспешни опита и счупената от падаща греда саксия ― което приех за знак, ― се оттеглих от битката. Чувствах се като след загубена партия шах. "Да знаеш да губиш, приятелче!" - казвах си, без да се успокоявам особено много. Останах си с умората и с резервацията за мускулна треска за сутринта. Междувременно закъснявахме за другата резервация - ресторанта във Венеция за празника.

Венеция, Венеция!

Не знам кой от двама ни, аз или жена ми, беше по-бесен от венецианското "гостоприемство":

- Заповядайте, колко време ще ползвате паркинга?

- 3-4 часа - казвам

- Ето как функционира - 20 евро понеже е за денонощие. Дали ще стоите 3 или 24 часа на практика няма значение.Expand/Collapse Item

- А?! 20 евро за 3 часа?! ...? (Пише го с най-малкия възможен шрифт, на възможно най-отдалеченото табло, което виждаш чак когато си вътре в гаража!)

- Ако пък искате да ви таксуват на час, ето го паркинга "Сант Андреа". Открития.

- Довиждане.

След неуспешни опити да минем тънко - вероятността наистина беше близо до нула - сме пред пркинга "Сант Андреа". Там се влиза през бариера, дето се вдига като си вземеш електронна карта - автоматизирана работа. Натискам, натискам, електрониката ни приема, ни предава. Като не става с бутона за картата, натискам бутона "HELP". Никакъв хелп, братчето ми, - лелята зад стъклото малко по-натък е заета да прибира парите на групичка щастливи туристи. Загасвам двигателя и зависвам също като електрониката, която сега ме информира, че е в процес "Проверка". (Закъсняваме вече близо час!) Проверката тече повече от 3 минути, лелята така и не се обажда, въпреки че сега се занимава само с дъвката си. Отивам при нея бесен и питам:

- Обяснете ми, ако обичате, каква е тая работа. Наистина ли проверява нещо онзи апарат или място просто няма.

- Място няма - отговаря ми без да ме погледне, но очите й блесват при приближаването на поредната групичка щастливи туристи.

- Ние сега излизаме, та ако почакате 2 минути, можете да влезете на нашето място - предлага млада дама, дочула отговора на лелята и усетила моето отчаяние.

- Благодаря много! Ще чакам. (И без това отзад са ме затиснали други отчаяни като мен. Мърдане няма... Ле-ле, в ресторанта ще да са бесни и те вече!)

След други 2 минути електрониката се пробужда и изплюва заветната карта. Не знам нищо за  почасовата ставка, но чета, че който си затрие картата, плаща 15-арка. Правя си сметката, че от онези тарикати така и така е по-евтино, но вече спира да ми пука. Газ към свободното местенце.

*

- Абе, тука е много гадно - жално проплаква жена ми, прелестна в празничния си тоалет.

- Кво да ти кажа, ... автогарите по цял свят са гадни - опитвам се да замажа положението, докато прекосяваме пияцале (голяма пяца) Рома, за да влезнем по каналите. (Вече е 22:20, резервацията ни беше за 21:30. Потта ми е студена - тези ще вземат да откажат да ни приемат. Обаче жена ми е на висок ток и не може да тича. Да тичаме из Венеция на сватбения ни ден?! Абе, какъв си такъв кретен, бе, с тези идеи?) Телефонен звън от венециански номер слага край на обработката на хипотези в мозъка ми:

- Синьор Павел?

- Си. Близко сме на 10-15 мин. от вас - бързам да кажа.

- Кухнята ни приключва в 22:30 ...

- Можем ли да поръчаме сега в момента и докато идваме вие да готвите? - вече ми се плаче.

- Съжалявам. Собственика потвърждава, че няма да стане.

- ...?! ...?

- Обаче щом сте по пътя към нас, можете да ядете в ресторанта веднага след моста "Дуджа". Отворен е до 2 ч. през нощта.

- Еми ... - измънквам.

- Буона сера. (Хубава вечер.)

Буона сера?! Тая ебава ли се? Какви ми ги разправя, че след 22:30 във Венеция нямало работещ ресторант?!

- Ще намерим, слънчице - заявявам, имитиращ надежда.

- Павка, тука мирише лошо. - и аз вече умирам - И тези музиканти на всеки ъгъл... Не ми харесва.

*

- Съжалявам, затворени сме - заявява поредния уял се ресторантьор - Трябва да знаете, че по това време е невъзможно да намерите отворен ресторант във Венеция. Не-въз-мож-но.

На малката пяца пред заведението му е някакъв ужас: възбуден музикант обяснява нещо за автора на следващата си песен и започва соло. Усилвателя е на макс, тълпата въодушевена, ние ... - остай се. Връщаме се към гарата. Там са възможно най-туристическите - разбирай "неоправдано скъпи" - ресторанти, но са единствените отворени. Измамата е гарантирана, да видим размера й.

Седнали сме на открито, каналът понамирисва, но яденето е добро. Арогантният келнер омеква само изпод изпепеляващия поглед на моята госпожа: "Кво ми се е заправил на интересен тоя?!". Виното е от класа - Просеко, местно, пенливо, бяло. Настроението ни се подобрява и ние му се радваме понеже знаем, че е нещо краткотрайно. Сметката ще е убийствена. Предвиждането ни се сбъдва - обясняват, че имало и 12% върху тотала за обслужването. Аз не се разправям, защото съм сигурен, че нейде в менюто го пише с най-малките възможни буквички. Жена ми прави опит да се разпени като виното което сме изпили с кеф.

- Остави, бе жена, гледай положителната страна на нещата. Яде ли вкусна рибка? Пи ли Просеко? Във Венеция си!

- Добре де, ама ти казвам, че не ми харесва. Тука не е за мен. Не е за нас.

- Я да идем в някое барче. Те поне са всичките отворени - предлагам.

- М-м-м-м, може. Ще пием по едно лимончелло (типичен ликьор от южна Италия).

Сервитьорите като чуват такова нещо и италианска реч се вкисват: "Не-е-е, лимончелло нямаме". Все пак един симпатичен бар с лимончелло има - сервитьорчето е любезно, явно е от скоро. Изпиваме по три и Венеция започва да изглежда по-малко недружелюбна. Обаче е време е да се разплащаме и с лелята на паркинга. Чао, Венеция. А, на касата намираме някакъв чичка: "9 евро и буона ноте (лека нощ)".

(горе)

 

 


 

ГЛАС

Рени Нешкова


Не питай какво държавата прави за теб.
Няма смисъл

Впечатлението, че в момента тече процес на вадене на престъпните управленци от властта е измамно

Рени Нешкова

в ОЩЕ Инфо от вторник, 25.07.2006 г.

...  Свидетели сме на невероятна имитация на движение, докато управляващите (какво ли?) гребат с черпака от държавната манджа. “Говорещите политически глави” от екрана също създават изкуствено вълнение, обяснявайки като за пред олигофрени как се борят с корупцията, как доходите ни са се увеличили, как процентите на престъпността спадали поголовно. Разбира се, те едва ли мислят, че някой им вярва. Но някак си е прието така да говорят политиците, както е в реда на

добрите български традиции

избирателите да псуват тези горе, и да бъдеш прецакан от всеки чиновник, избутан в канавката от всяка кола, струваща над 50 бона, ограбен с данъци, такси, акцизи и растящи цени на монополни стоки. Какво ще спечели столичанинът от познанието, че години наред е бил грабен безбожно от някакъв комплексар от “Топлофикация” с яки покровители? На кого му пука, че получава киселини от изстъпленията на Румен Овчаров, който дълго се забавляваше с дъвките и близалките на шефа на парното, но вече се разграничи от него и успокои потребителите с думите: “Валентин Димитров е външен за енергетиката човек.” А какво да кажат потребителите, още по-външни на енергийната мафия.

Как ли се чувстват нормалните хора на тази държава, когато се разсънват с образа и словото по телевизора на вицепремиерката Емел Етем? Тази одиозна дама не се притеснява да демонстрира амбициите си да овладее всичко, което носи дивиденти. Един от уволнените от нея шефове на Държавния резерв сподели ново тълкуване на абревиатурата ДПС – Движение за Пари и Субсидии.

Фалшиво и измамно е впечатлението, че в момента тече процес на прочистване, вадене на престъпните управленци от властта. Ако се вгледаме по-внимателно, ще видим обичайната ситуация – преразпределяне като за последно на доходоносните постове.

Има си причина това бързане.

Настъпили са промени в електоралните предпочитания. Ако по някакви причини се стигне до предсрочни избори догодина, първите трима в класацията са други. При всички условности на социологическите сондажи, след спадащия рейтинг на БСП се нарежда вече не НДСВ, а ГЕРБ, следвани от “Атака”. Няма да коментираме добре или зле е това, то просто е различно. ДПС може да остане част от останалата гарнитура, но никога вече няма да има сладката участ да дели властта с отнесения от вихъра Сакскобургготски или уплашения от пореден провал за БСП Сергей Станишев. Възможната комбинация е невъзможна за ДПС, защото НДСВ е много назад в таблицата. ...

...

>> цялото >>

 

 

 

 

Новините от:

БТА

Дневник News.bg

Черно море

Всеки ден

Aktualno.com

 

Анализи и коментари от:

 

MEDIA TIMES REVIEW

 

Investor.bg

Econ.bg

Коментари

други връзки
 

       

Специално внимание:

Демократи за Силна България

ДСБ

 ОЩЕ Инфо - храна и надежда за търсещите истината хора!

Философия на ежедневието

 

 Полезни връзки : Генерално консулство
на България в Милано

Изпрати SMS в
България с M-Tel
Обръщане на кирилица
Да имам предвид Инструмен-
тариум

 

 

 Statistiche sito,contatore visite, counter web invisibile

Последно актуализиране на 09.01.2013 04.49 ч.

 

за сигнали, коментари и идеи пишете ми на
pavel_lazarov маймунско "а" yahoo точка it